Ljusdesign
    Vallentuna bibliotek och kulturhus
      placeholder

      Nybyggnation av bibliotek och kulturhus i Vallentuna.

      Ansvarig ljusdesigner för planeringar av belysning interiört- och exteriört. Formgivning och konstruktion av armaturer framtagna för projektet. Ljussättning av konstnärligutsmyckning, provbelysningar. Ambitionerna är höga för Vallentunabornas efterlängtade mötesplats. Det nya huset blir totalt cirka 5 300 kvadratmeter i fyra våningsplan, med garage i botten. Huset ska vara attraktivt, långsiktigt hållbart, flexibelt, tillgängligt, nyskapande och roligt för barnen. Den del av parken som blir kvar efter bygget rustas dessutom samtidigt upp och blir en riktig blomsterpark med tusentals blommor och en lekyta för barn. Det är hög kvalitet i design med en mångfald av skiffer. Det är kallmurade skifferblock och skifferhällar, både oregelbundna samt måttsatta. Även inne i kulturhuset prioriteras barnen och deras familjer. Förutom vanliga biblioteksaktiviteter kommer det till exempel även att finnas rum för musiklektioner och musiklek för Vallentunas barn.